Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Martin Luther King-dagen med Kristna Freds – Ickevåld <3 teater

2018-01-15 kl. 19:30 - 21:30

Free

Kristna Fredsrörelsen i Uppsala bjuder in till en kväll i Martin Luther Kings anda där ickevåld och teater möts till förmån för Frihetsteatern i Palestina.

Frihetsteatern i Jenin (http://www.thefreedomtheatre.org/)på Västbanken är en plats där kreativitet, kultur och teater får fungera som verktyg till motstånd mot ockupation. Med teaterns hjälp får unga människor se andra vägar till motstånd än våldets. Under den här kvällen kommer vi att få samla in pengar till Frihetsteaterns arbete. För många är det livsavgörande – vi får chansen att hjälpa till.

Jonatan Stanczak och Johanna Wallin som länge har arbetat med att leda teatern kommer även att finnas med under kvällen och berätta om teaterns arbete.

Vi bli även gästade av Teater Prego (http://www.teaterprego.se/) som är en högst spektakulär improvisationsteater baserad i Uppsala. Ingen vet riktigt vad föreställningen kommer innebära men du kan alltid räkna med underhållning på högsta nivå. Kvällen till ära ger Prego en föreställning med fokus på fred och aktivism.

Vi avslutar kvällen med en kort vandring till Martin Luther Kings plan där vi får höra till en del av Martin Luther Kings tal.

Varmt välkomna till en kväll i teatern, kulturen och det ickevåldsliga motståndets tecken!

/Kristna Fredsrörelsen i Uppsala

Martin Luther King-dagen firas tredje måndagen i januari till Martin Luther Kings minne. Det sker olika saker över hela Sverige under Kristna Fredsrörelsens paraply. Läs mer om Kristna Fredsrörelsen och andra saker som händer på Martin Luther King dagen på www.krf.se.

Details

Date:
2018-01-15
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
Free

Venue

Kollaboratoriet Uppsala
Östra Ågatan 19
Uppsala, 75322 Sweden
+ Google Map
Website:
http://www.kollaboratorietuppsala.se/