Boka | Lokaler | Kontakt

As of 2020 Kollaboratoriet is closed for events and bookings

Ett rum för möjligheter

Kollaboratoriet är en plats för olika typer av aktiviteter, antingen öppna för allmänheten, endast för inbjudna eller för privata möten.  Syftet med lokalen är att vara en plats för gränsöverskridande möten och samarbeten. Här sker aktiviteter som antingen är drivna av oss som arbetar mer lokalen, eller av de som bokar den.

Kollaboratoriet ligger i centrala Uppsala, precis vid Fyrisån. Rummet är designat för aktiviteter upp till 40 personer och är 77 kvadratmeter till ytan. Möblemanget är flexibelt och möbler kan antingen flyttas ut, eller in, beroende på aktivitet. Lokalen kan bokas och användas kostnadsfritt.

Kollaboratoriet är öppet för alla att boka, du hittar vårt bokningsformulär längre ner på den här sidan. Om du har ett öppet event, ett samarbetsmöte, en utställning, en workshop eller någon annan typ av aktivitet där du behöver en plats att vara på – tveka inte att kontakta oss!

Praktikaliteter

I Kollaboratoriet hittar du det mesta du behöver för att hålla din aktivitet. När det kommer till det tekniska så finns här en projektor (svart vga-sladd) och en smartboard (grå vga-sladd). Här hittar du också muggar i hårdplast som du gärna får låna. Kom ihåg att ta med egen dryck/mat/fika och diska och gör snyggt efter dig. I lokalen hittar du också en mindre mängd workshopmaterial såsom post-its, pennor och papper i olika storlekar. Om du ska använda mycket material är det dock bra om du tar med det.

Generella regler och riktlinjer för användande av lokalen

Arrangörer som använder Kollaboratoriet behöver beakta följande generella regler och riktlinjer för användande av lokalen:

  • I CEMUS och Uppsala universitets lokaler får ni inte tända ljus eller nyttja andra brandfarliga ämnen.
  • Du kan fika och äta som ni vill.
  • Du får flytta runt möbler och organisera om utrymmet, men blockera inte dörrarna eftersom dom är brandutrymnings- och evakueringsvägar.
  • Försäljning eller marknadsföring av varor eller tjänster till studenter eller allmänheten är inte tillåtet i eller utanför lokalen (såvida du inte har ett kontrakt med Uppsala universitet där det uttryckligen är tillåtet).
  • Respektera andras användning av lokalen genom att lämna utrymmet i ett trevligare och mer städat tillstånd än när ni kom dit – städutrustning kan bokas i bokningsformuläret.

För mer specifika detaljer se Uppsala universitets regler och riktlinjer gällande lokaler och uthyrning: Riktlinjer för tillträde och upplåtelse till Uppsala universitets lokaler.

Boka Kollaboratoriet

Du bokar lokalen genom att fylla i formuläret nedan, där kommer du att få uppge detaljerna kring din aktivitet och motivera varför du vill vara på Kollaboratoriet, baserat på lokalens teman och riktlinjer. Innan du bokar behöver du fastställa att datumet och tiden du vill boka är ledigt via kalendern här: Kalender Kollaboratoriet

Använd formuläret här för att boka: Closed from March 18: Kollaboratoriet and CEMUS Library closed for events and bookings

Kontakt

Besöksadress: Östra Ågatan 19 (ground floor), 75 322, Uppsala, Sweden

Koordinator: Daniel Mossberg, Samverkansansvarig CEMUS Forum och samverkan

Email: daniel.mossberg@cemus.uu.se