Welcome to the Official Opening Week at Kollaboratoriet Uppsala.

We are now releasing the full schedule for the opening week at Kollaboratoriet. We are looking forward to sharing the space, and its full potential, with all of you. Warmly Welcome!

Nu är programmet till vår öppningsvecka släppt. Varmt välkomna till en vecka med olika typer av evenemang, både på svenska och på engelska!

TUESDAY 4 APRIL, 16:15 – 18:00
OFFICIAL OPENING AND A CONVERSATION WITH BERT DE VRIES, KEVIN ANDERSON AND JOSEFIN WANGEL

Kollaboratoriet official opening. Visit the new space and imagine some possibilities for events and collaborations here. Join a ‘public conversation’ with climate, energy and global change researcher Bert de Vries, futures researcher at KTH, Zensström Professor in Climate Change Leadership at UU Kevin Anderson and Associate Professor in Sustainable Urban Development, Josefin Wangel. Also visitors get a taste of the Acclimatize exhibition, with a short introduction from Moderna Museet. Light snacks and drinks will be provided. If you would like to attend let us know by email at kollaboratorietuppsala@gmail.com.

WEDNESDAY 5 APRIL, 8:15 – 9:00 
LANSERING AV FRUKOSTMÖTEN PÅ KOLLABORATORIET MED ANNELI EKBLOM (PÅ SVENSKA)

Under våren lanseras konceptet Frukostmöten på Kollaboratoriet – samtal utifrån aktuella händelser och ny forskning. Det första frukostmötet gästas av Anneli Ekblom, föreståndare på Centrum för miljö- och utvecklingsstudier samt lektor i arkeologi, på temat ‘Bygga murar eller broar? Om relationen mellan akademi och samhälle’. I en värld där vad som är fakta och sanning tycks vara öppet för förhandling – vilken roll har akademi och forskning? Anneli kommer att presentera, och leda ett samtal kring, relationen mellan akademi och samhälle: Hur ser det ut idag? Hur kan det förbättras? Och vems är i så fall ansvaret? Frukost till självkostnadspris kommer att serveras från 8.00. Frukostmöten på Kollaboratoriet är ett samarbete mellan Studieförbundet ABF Uppsala län och CEMUS.

FRIDAY 7 APRIL, 12:00 – 18:00
‘CALM EMERGENCY’ EXHIBITION INCLUDING WORKS FROM ACCLIMATIZE

Kollaboratoriet is transformed into an art installation. Also on display will be some works from Moderna Museet’s Stockholm’s ‘Acclimatise’. During 2016-2017, citizens, artists, authors and humans from many parts of the world contributed their responses to existence under the shadow of a changing climate. Acclimatize is now available as a think tank, a source of inspiration full of ideas and reflections on climate change.