Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Workshop med Rädda Regnskog

2018-10-19 @ 10:00 - 14:30

Free

Välkommen till en workshop med Rädda Regnskog och Regnskogsföreningens samarbetspartners!

Tid: kl. 10 – 14:30
Datum: 19:e oktober 2018
Plats: Uppsala Universitet i Kollaboratoriet

Workshop med Rädda Regnskogs och Regnskogsföreningens samarbetspartners:

Föreningen Rädda Regnskog är en ideell förening med säte i Sverige. Vi arbetar för att skydda tropisk skog i Latinamerika och stödja lokalsamhällen i skogens närhet. För närvarande koncentrerar vi våra insatser till följande områden tillsammans med våra samarbetspartners: Colombia (Serraniagua organisation), Ecuador (Cambugán fundation) och Honduras (Inga fundation)

– Cambugán (Ecuador): Cambugánskogen i Ecuador har ett mycket högt skyddsvärde. Vissa delar är i princip opåverkade av människor och artrikedomen är mycket stor. Tillsammans driver man den administrativt komplicerade processen både för att etablera naturreservatet och för att samtliga markägare ska få lagfart på marken de brukar.

– Serraniagua (Colombia): Colombia är ett av världen artrikaste länder. Trots detta är landet mera känt för de konflikter som pågår, för knark och för kaffe. Under konflikterna tappar landet fler och fler värdefulla skogsområden. Trots situationen i landet kämpar många lokala grupper för att både bevara skogen och skapa hållbara brukningsmetoder.

Regnskogsföreningen är en religiöst och partipolitiskt obunden ideell förening som arbetar för att skydda den tropiska regnskogen och stödja lokalsamhällen i skogens närhet. Föreningen består av personer med lång erfarenhet från arbete med att bevara regnskogen, och samarbetar med den brasilianska föreningen Ecam.

– Ecam är en etno-miljöorganisation verksam i Amazonas sedan 2002, och har särskilt inriktat sig på samverkan med urfolk och slavättlingarna quilombolas, och är experter på deltagande kartering, skötselplaner och skyddsarbete. Ecam besöker oss tillsammans med quilombolas moderförening ARQMO vars mark rymmer nära en miljon hektar regnskog, och ursprungsfolket waiwais högste ledare, vars mark rymmer fem miljoner hektar regnskog.

Tillsammans bidrar vi till bevarandet av 28 miljoner hektar regnskog i Amazonas, nära två tredjedelar av Sveriges yta i en mosaik av ursprungsfolks- och slavättlingsterritorier samt federala och delstatliga naturreservat.

Details

Date:
2018-10-19
Time:
10:00 - 14:30
Cost:
Free

Venue

Kollaboratoriet Uppsala
Östra Ågatan 19
Uppsala, 75322 Sweden
+ Google Map
Website:
http://www.kollaboratorietuppsala.se/

All Current Bookings

Here you see all bookings at Kollaboratoriet, including those open to the public and those for specific groups.