Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Frukostmöte: Närhet och medmänsklighet över gränserna

2017-11-01 @ 08:15 - 09:00

Free

Aldrig förut har vi haft möjlighet att vara nära människor på andra sidan jordklotet utan att faktiskt befinna oss på samma plats. Ändå är det lätt att känna sig frånkopplad från vad som händer någon annanstans.

Genom en fototävling har organisationen Ellos Tenderán Futuro bjudit in människor i Argentina och i Sverige att ta en bild på temat “Närmare” (Más Cerca). Fotografierna har sen satts samman till en utställning med syftet att återerövra känslan av plats och identitet i en digital tid. På veckans frukostmöte kommer Sofia, en av organisatörerna, berätta om lärdomer från arbetet med tävlingen och uställningen. Vi kommer även få se ett urval av fotografierna och få chans att diskutera hur vi på olika sätt kan arbeta för att skapa en större medmänsklighet över stora geografiska avstånd.

Som vanligt serveras frukost till självkostnadspris från 8.00 med nygräddat bröd från Forsa hembageri, kaffe från Johan & Nyström och en hembakad bonus.

Fotoutställningen som Sofia kommer berätta om äger rum lördag 28 oktober från kl. 16 på Kollaboratoriet, här finns mer information om den: https://www.facebook.com/events/289468781532611/

Välkomna!

Details

Date:
2017-11-01
Time:
08:15 - 09:00
Cost:
Free

Organisers

CEMUS Center for Environment and Development Studies
ABF Uppsala

Venue

Kollaboratoriet Uppsala
Östra Ågatan 19
Uppsala, 75322 Sweden
+ Google Map
Website:
http://www.kollaboratorietuppsala.se/

All Current Bookings

Here you see all bookings at Kollaboratoriet, including those open to the public and those for specific groups.